Tuesday, 19 July 2016

SISTEM AUTODOWNLINE MEMBANTU ANDA MENCARI TAJAAN


SISTEM AUTODOWNLINE


Selamat datang ke Tone Excel Autodownline ! Sistem ini khas untuk Fresh Market yang belum daftar Tone Excel dan juga khas bagi sim kad mereka yang dah Expired dan ingin mulakan bisnes ini untuk kali kedua. Sistem ini akan membantu anda mencari tajaan dan membina rangkaian dengan MUDAH dan menjana PENDAPATAN PASIF berterusan dalam Tone Excel. Dengan sistem ini juga anda akan dapat lebihan Downline dari Upline anda dengan kiraan 10 x 3 = L1 10 + L2 100 + L3 1000, nasihat saya jangan buang masa lakukan promosi cara lama 90% kegagalan adalah disebabkan TAK PANDAI mencari Downline, dengan sistem TEA ini masalah anda akan selesai .

DAFTAR DI SINI

http://www.toneexcelautodownline.com/3309



Sunday, 12 June 2016

Pengenalan Kepada TONE EXCEL


Pengenalan Kepada Tone Excel




Salam sejahtera kepada anda semua,
Nama saya ialah Muhammad Faizal dan no contact saya adalah 0167914667 .

Disini saya ingin memperkenalkan kepada anda satu simkad telefon, namanya simkad ToneExcel. Simkad yang mempunyai beberapa kelebihan yang tidak terdapat pada simkad2 yang lain.










Simkad toneexcel berfungsi sama dengan simkad2 yang lain. Ia boleh buat call in/out, boleh sms, boleh whatsapp, wechat, telegram, facebook, youtube, boleh melayari internet. Boleh transfer kredit, boleh check baki, boleh skype, boleh guna 4G, ada saiz nano, saiz micro.

Simkad ToneExcel menggunakan perkhidmatan dari TuneTalk dan mempunyai coverage menggunakan line celcom.

Topupnya mudah, semua kedai yang jual topup ada menjual topup toneexcel, (Ia menggunakan topup TuneTalk), malah dalam maybank2u, cimbclick pun ada jual topup tunetalk.

Seperti yang diketahui umum, TuneTalk dimiliki oleh TuneGroup yang juga memiliki AirAsia, Tune Hotel, Tune Money, Tune Insurance, Tune Sport, dan Tune Talk.

Harga sekeping simkad ini adalah RM98.60, dimana didalamnya sudah ada tersedia kredit atau air time sebanyak RM30 dan juga 1G data internet. Panggilan seminit adalah 28 sen, sms 10 sen dan jika ingin melanggan data pakej adalah RM38 untuk 1G.

Disini saya ingin kongsikan kepada anda beberapa kelebihan yang dimiliki oleh simkad ToneExcel yang dikira unik dan tidak terdapat pada simkad2 yang lain.

Kelebihan:

1. Kelebihan Pertama:
Pertama Rate ToneExcel untuk panggilan 28 sen/min adalah antara yang termurah di negara kita. Kerana ia hanya flat rate, tiada kos-kos tersembunyi. Tidak kira apa jua keadaan, call sesama sendiri rate yang sama, call ke tempat lain rate yang sama, call waktu malam rate yang sama, call waktu siang rate yang sama, topup RM5 tetap rate yang sama, topup RM30 tetap rate yang sama. Over due credit (balance kredit yang dah tamat tempoh, hanya boleh digunakan jika kita topup semula), juga menggunakan rate yang sama. Panggilan minit pertama, rate yang sama dengan panggilan minit kedua dan seterusnya. Semuanya flat rate, apa jua keadaan, seba itu ia merupakan antara rate yang paling rendah di Malaysia ini. 

Sekadar renungan:
Apa pendapat anda, jika anda nak beli barang dengan satu kedai, dan apabila anda bertanya, berapa harga barang ini encik?
Dijawab, "Ikut keadaan lah, kalau kamu datang muka senyum lain harga, muka masam lain harga. Kalau kamu datang malam lain harga, kalau siang lain harga. Kalau kamu datang pukul 10 tepat lain harga, kalau kamu datang pukul 10 1 minit lain harga, 10. 2 minit lain harga. Kalau hari jadi kamu lain harga, kalau hari jadi saya lain harga. Kalau kamu datang naik motor lain harga, kalau kamu datang naik BMW lain harga. Kalau saya bergaduh dengan isteri lain harga, kalau isteri saya tak merajuk lain harga"
"Jadi berapa harganya ?????????"

ToneExcel charge panggilan satu harga sahaja 28 sen/min, walau apa keadaan sekali pun.

SMS saya tidak perlu ulas panjang, kerana SMS semakin hari semakin kurang penggunaannya, sebab ramai dah orang pakai whatsapp/wechat/facebook/telegram dan macam2 lagi.

2. Kelebihan Kedua:
Anda topup RM5 anda dapat kredit RM5 sahaja.
Anda topup RM10 anda dapat kredit RM10 sahaja.
Anda topup RM30 anda dapat kredit RM30 dan PERCUMA 1G data internet. Kredit RM30 tetap ada.
Anda topup RM50 anda dapat kredit RM50 dan ditambah kredit RM20, menjadi kredit anda RM70.

Jadi anda boleh berjimat, tak perlu nak langgan data internet lagi, sebab dengan topup RM30, anda mendapat kredit RM30 dan PERCUMA 1G data. Kan jimat, tak perlu langgan data. Kalau kredit dah banyak sangat, maka tak perlulah nak topu RM30 lagi, bolehlah beli dan langgan data 1G pada harga RM38.

3. Kelebihan Ketiga:
Jika anda topup setiap bulan (jumlah keseluruhan dalam sebulan) melebihi RM50, maka bulan hadapannya anda diberikan perlindungan kemalangan percuma bernilai RM100,000. Kemalangan yang menyebabkan kematian dan cacat kekal. Diingatkan yang ini adalah PERCUMA, nak ambil boleh, tak mau ambil pun boleh.



4. Kelebihan Keempat:
Setiap kali anda topup, anda akan diberikan point. Point2 ini boleh dikumpulkan dan ditukarkan kepada tiket kapal terbang air asia, handphone, tiket wayang dan macam2 lagi.

5. Kelebihan Kelima:
Sebagai pengguna simkad ToneExcel, anda layak menyertai pertandingan cabutan bertuah yang diadakan setiap bulan dan setiap tahun. Hadiah ada yang berbentuk wang ringgit, ada berbentuk pakej pelancongan, ada hadiahnya kereta BMW CASH dan macam2 lagi.








6. Kelebihan keenam:
Jika anda mempromosikan simkad ini kepada ahli keluarga atau rakan2, jika anda dapat menjual pada seseorang sahaja, anda akan mendapat komisyen sebanyak RM20 atas setiap orang. Komisyen ini dipanggil Komisyen Fast Track. Komisyen ini akan dimasukkan 2 kali sebulan terus kedalam bank akaun anda.

Komisyen kedua apabila mereka topup. Setiap kali mereka topup anda akan mendapat komisyen sebanyak 6%. Malah anda juga akan mendapat komisyen diatas pelanggan-pelanggan mereka sebanyak 3% dan 11%. Komisyen ini akan dimasukkan terus kedalam bank akaun anda setiap 21hb. Anda boleh menjadikan ia sebagai satu perniagaan sampingan, untuk tambah2 duit gaji anda yang sedia ada.

Kelebihan menjalankan bisnes sampingan ini:
a. Ia tidak mengganggu kerja anda yang sedia ada.
b. Anda tidak perlu jual topup kerana mereka boleh topup dimana sahaja kedai2 yang jual topup.
c. Modal untuk memulakan bisnes ini amat kecil berbanding bisnes2 yang lain.
d. Anda boleh mendapatkan pelanggan dengan mudah, kerana pelanggan pertama anda adalah ahli keluarga sendiri, mereka adalah pengguna handphone, selama ini mereka topup orang lain yang untung, tetapi dengan simkad toneexcel ini, bila mereka topup, anda yang akan dapat duit.
e. Jual sekali, untung berkali-kali, sebab biasanya orang pakai handphone pada jangka masa yang lama, maka selama itulah mereka topup.
f. Komisyen yang anda perolehi setiap bulan nanti, ianya boleh diwarisi. Apa2 berlaku kepada anda, komisyen bulanan yang anda terima itu boleh dipindah milik kepada waris kita pula.

Untuk anda memahami secara keseluruhan tentang bagaimana nak menjalankan bisne simkad ToneExcel ini, anda boleh luangkan masa untuk melihat video ini:
https://www.youtube.com/watch?v=JKbZHEwlTIE

Testimoni rakan2 yang menjalankan bisnes ini:

Ianya betul2 kepada kerajinan anda mempromosikan simkad ini, tak kiralah samada secara offline atau pun secara online. Kalau anda rajin, banyaklah dapat, kalau anda malas, sikitlah dapat. Ada yang join bisnes ini sudah empat lima tahun tapi komisyen bulanan mereka tak sampai pun seratus ringgit, tapi ada juga yang baru setahun dua menjalankan bisnes ini, tetapi komisyen bulanan mereka mencecah puluhan ribu sebulan. Duit sampingan dari toneexcel ini, berlipat kali ganda lebih besar berbanding gaji hakiki mereka. Malah ada yang sudah berhenti kerja, kerana komisyen bulanan mereka melebihi RM30,000 tiap-tiap bulan.

Dibawah ini, saya berikan testimoni rakan2 peniaga simkad toneexcel yang saya anggap berjaya untuk perkongsian kita semua.

1. Hamka Marsaling.

Tinggal di Kota Kinabalu. Dulu bekerja sebagai office boy dengan pendapatan sekitar RM1,200 sebulan. Pada tahun 2012 dia menyertai ToneExcel dan menggerakkannya dengan cara offline dan online. Facebook merupakan tempat utama beliau beriklan. 3 tahun berlalu, usaha membuahkan hasil. Hari ini dengan pendapatan sekitar RM70,000 setiap bulan, hidupnya berubah 360 darjah. Tidak bekerja lagi, berkahwin dan mempunyai 2 orang anak. Beli BMW 3-Series dan beberapa buah rumah juga secara CASH, 100% dari komisyen ToneExcel.

2. Rosanne Goh.


Tinggal di Johor Baharu. Dulu bekerja dikedai handphone sebagai juru jual dan McDonald dengan pendapatan sekitar RM2,000 sebulan. Tiga tahun dia menggunakan 100% promosi ToneExcel melalui Facebook, sekarang ini dia menikmati pendapatan sekitar RM100,000 sebulan. Sudah tidak bekerja lagi, tetapi masih menggunakan teknik ini sehingga ke hari ini. Mungkin anda sukar ingin percaya, sebenarnya beliau sendiri masih tak percaya yang sekarang ini dia sudah hampir bergelar JUTAWAN ONLINE.

3. Sulaiman Ismail


Rakan2 panggil dia Slay. Dulu bekerja sebagai ADK (Anti Dadah Kebangsaan). Mula melakukan bisnes ToneExcel pada tahun 2013 menggunakan Teknik promosi di Facebook. Masa begitu pantas berlalu. Usaha beliau tidak sia-sia. Sekarang ini, dengan pendapatan melebihi RM50,000 setiap bulan. Orang yang tidak sombong dan merendah diri. Sudah pun berhenti kerja sepenuhnya, dan masih lagi pengguna setiap Teknik Hasil100Fb sehingga ke hari ini.

4. Razif Yusof.


Berasal dari Pulau Pinang. Dia merupakan pakar bisnes melalui internet. Tidak bekerja, hanya online merupakan sumber pekerjaan tetap beliau. Dengan pendapatan puluhan ribu ringgit setiap bulan daripada ToneExcel, facebook merupakan salah satu media wajib untuk mengembangkan perniagaan beliau. Sehingga hari ini, promosi melalui Facebook merupakan senjata utama yang dimilikinya.

5. Shukeri Mohamed


Menjalankan bisnes ToneExcel bermula 2010 sehingga 2011 sahaja, dia selepas itu beliau diserang sakit buah pinggang. Sekarang hanya mampu berkerusi roda. Selepas 2011 dia langsung tidak mampu menjalankan apa2 bisnes lagi. Tiada pencen, tiada insuran yang mahu menanggung kehidupan beliau. Syukur, didalam Tone Excel ini ada pasif income. Selama 4 tahun, setiap bulan, sehingga kehari ini, beliau masih menerima komisyen dari Tone Excel dalam lingkungan RM4,000 sebulan. Kata beliau yang saya ingat sehingga kehari ini " Kalau saya mati hari ini pun saya dah tak kesah, saya tahu pencen dari Tone Excel tetap boleh diwarisi oleh keluarga saya, walau pun saya dah tiada lagi".



6. Zulkifly Hasidin


Menjalankan bisnes ToneExcel 4 tahun yang lalu. Pada awal tahun 2015 ujian Tuhan menduga beliau dengan penyakit stroke, dan hanya mampu berkerusi roda sahaja ketika ini. Tidak mempu bekerja lagi dimana beliau merupakan bekas pengurus pusat jualan kenderaan. Sempat beberapa tahun mempromosikan bisnes ini. Bila sakit menyerang, maka beliau tidak dapat bekerja, maka gaji pun hilang, pencen sudah tentu tiada, tetapi beliau bersyukur nikmat Tuhan yang tidak disangka-sangka, Tone Excel tidak pernah melupakan beliau, tidak pernah lupa membayar komisyen yang menghampiri RM20,000 sebulan sehingga kehari ini. Semua bermula 4 tahun lalu beliau meyediakan payung sebelum hujan. Menjalankan bisnes ToneExcel ketika masih sihat, dan ini merupakan rezeki dari sumber yang tidak disangka-sangka.


Saturday, 11 June 2016

Bab 1 : maklumat mengenai simkad ToneExcel


Bab 1: Maklumat mengenai simkad ToneExcel.

Ini contoh simkad ToneExcel, pandangan belakang dan depan.
 

Harga sekeping RM98.60
Panggilan seminit 28 sen.
SMS 10 sen.
Langgan data 1G adalah RM36.

1. Line coverage, ia menggunakan line celcom, jadi dimana ada celcom, disitu ada line tune talk.

2. Topup, hanya menggunakan topup TuneTalk, JANGAN minta topup ToneExcel.

3. Topup TuneTalk ada dijual disemua kedai yang menjual topup termasuk di 7e, station minyak, shopping complek, malah di atm machine pun ada menjual topup tunetalk ini.

4. Topup tunetalk juga boleh dibeli secara online melalui maybank2u, cimbclicks, paypal dll.

5. Ia datang tanpa nombor lagi, apabila kita aktifkan, baru nombor akan diberikan secara rawak.

6. Nilai Topup ada RM5, RM10, RM30, RM50, dan RM100.

7. Simkad toneexcel ini juga ada kemudahan jika anda ingin memindahkan nombor yang anda pakai sekarang ini kedalam simkad toneexcel. (Bergantung kepada terma dan syarat oleh telco2 lain seperti Maxis, Celcom, Digi, UMobile, MTread, dll).

8. Simkad ini tiada dijual di kedai2 terbuka, hanya boleh didapati daripada saya (Mazelan Abas 0105232047) atau ajen toneexcel yang sah sahaja.

9.Simkad ini tiada tarikh tamat tempoh (walau pun ada tarikh yang tertulis dibelakang simkad).

10. Cara untuk mengaktifkan simkad ini adalah dengan menghantar maklumat melalui SMS atau whatsapp atau melalui website. Apabila sudah diaktifkan, anda mesti menggunakan simkad tersebut dalam tempoh 14 hari.

11. Short Code.
a. Cara untuk tambah nilai.
Sekira anda membeli topup dikedai2 atau online banking, anda akan dapat pin number 16 digit.
Taip, *122*16digit# dan call.

b. Cara untuk check baki.
Taip, *133# dan call

c. Cara untuk pindahkan baki.
Taip, *111# dan call,
Pilih Credit

d. Cara untuk melanggan internet.


e. Cara untuk check baki data.
Taip, *134# dan call
Bab 2: Kelebihan menggunakan simkad ToneExcel.

1. Kelebihan Pertama: Rate ToneExcel antara yang termurah di Malaysia.

- Pertama Rate ToneExcel untuk panggilan 28 sen/min adalah antara yang termurah di negara kita. Kerana ia hanya flat rate, tiada kos-kos tersembunyi.

- Tidak kira apa jua keadaan, call sesama sendiri rate yang sama, call ke tempat lain rate yang sama.

- Call waktu malam atau siang rate yang sama.

- Topup RM5 atau topup RM30 tetap rate yang sama.

- Over due credit (balance kredit yang dah tamat tempoh, hanya boleh digunakan jika kita topup semula), juga menggunakan rate yang sama.

- Panggilan minit pertama, minit kedua dan seterusnya, tetap menggunakan rate yang sama.

- Semuanya flat rate, apa jua keadaan, sebab itu ia merupakan antara rate yang paling rendah di Malaysia ini.

Sekadar renungan:
Apa pendapat anda, jika anda nak beli barang dengan satu kedai, dan apabila anda bertanya, berapa harga barang ini encik?
Dijawab, "Ikut keadaan lah, kalau kamu datang muka senyum lain harga, muka masam lain harga. Kalau kamu datang malam lain harga, kalau siang lain harga. Kalau kamu datang pukul 10 tepat lain harga, kalau kamu datang pukul 10 1 minit lain harga, 10. 2 minit lain harga. Kalau hari jadi kamu lain harga, kalau hari jadi saya lain harga. Kalau kamu datang naik motor lain harga, kalau kamu datang naik BMW lain harga. Kalau saya bergaduh dengan isteri lain harga, kalau isteri saya tak merajuk lain harga"
"Jadi berapa harganya ?????????"

ToneExcel charge panggilan satu harga sahaja 28 sen/min, walau apa keadaan sekali pun.

SMS saya tidak perlu ulas panjang, kerana SMS semakin hari semakin kurang penggunaannya, sebab ramai dah orang pakai whatsapp/wechat/facebook/telegram dan macam2 lagi.

2. Kelebihan Kedua:
Anda topup RM5 anda dapat kredit RM5 sahaja.
Anda topup RM10 anda dapat kredit RM10 sahaja.
Anda topup RM30 anda dapat kredit RM30 dan PERCUMA 1G data internet. Kredit RM30 tetap ada.
Anda topup RM50 anda dapat kredit RM50 dan ditambah kredit RM20, menjadikan kredit anda RM70.

Jadi anda boleh berjimat, tak perlu nak langgan data internet lagi, sebab dengan topup RM30, anda mendapat kredit RM30 dan PERCUMA 1G data. Kan jimat, tak perlu langgan data. Kalau kredit dah banyak sangat, maka tak perlulah nak topu RM30 lagi, bolehlah beli dan langgan data 1G pada harga RM38.

Sebab itu pengguna simkad toneexcel jarang langgan data internet, kepada mereka boleh dapat 1G percuma dengan topup RM30.

3. Kelebihan Ketiga:
Jika anda topup setiap bulan (jumlah keseluruhan dalam sebulan) melebihi RM50, maka bulan hadapannya anda diberikan perlindungan kemalangan percuma bernilai RM100,000. Kemalangan yang menyebabkan kematian dan cacat kekal. Diingatkan yang ini adalah PERCUMA, nak ambil boleh, tak mau ambil pun boleh.


Untuk mengetahui lebih lanjut tentang plan insuran kemalangan ini, anda boleh lawatihttp://www.tonegroup.net/toneexcel/benefit.php

4. Kelebihan Keempat:
Setiap kali anda topup, anda akan diberikan point. Point2 ini boleh dikumpulkan dan ditukarkan kepada tiket kapal terbang air asia, handphone, tiket wayang dan macam2 lagi.

Dibawah ini adalah nilai berapa point yang anda perolehi apabila anda topup.


Dibawah ini adalah contoh point yang diperlukan untuk mendapatkan tiket kapal terbang Air Asia ke sebahagian destinasi tertentu.




Dibawah ini adalah cara2 untuk anda claim point2 tersebut

http://www.tonegroup.net/toneexcel/ttpoint.php

5. Kelebihan Kelima:
Sebagai pengguna simkad ToneExcel, anda layak menyertai pertandingan cabutan bertuah yang diadakan setiap bulan dan setiap tahun. Hadiah ada yang berbentuk wang ringgit, ada berbentuk pakej pelancongan, ada hadiahnya kereta BMW CASH dan macam2 lagi.




Jika anda mengekalkan nombor lama, anda juga layak menyertai cabutan bertuah tahunan yang dicabut setiap tahun pada bulan January. Pada tahun 2016 ini sahaja, hadiah bernilai lebih RM400,000 akan dibawa pulang oleh pengguna simkad Tone Excel.




6. Kelebihan keenam:
Anda boleh buat duit dengan mempromosikan simkad ini kepada orang lain, untuk mendapatkan pendapatan sampingan.



(Anda akan diterangkan lebih lanjut di bab seterusnya)

Bab 3: kelebihan menjalankan bisnes tone excel

Bab 3: Kelebihan menjalankan bisnes toneexcel.

1. Anda boleh mendapatkan duit sampingan setiap bulan.

Jika anda mempromosikan simkad ini kepada ahli keluarga atau rakan2, jika anda dapat menjual pada seseorang sahaja, anda akan mendapat komisyen sebanyak RM20 atas setiap seorang. Komisyen ini dipanggil Komisyen Fast Track.

Komisyen Fast Track ini akan dimasukkan 2 kali sebulan terus kedalam bank akaun anda.
1-15hb akan dibayar pada hujung bulan.
16-31hb akan dibayar pada tengah bulan hadapannya.

Contohnya, jika pada 1hb sehingga 15hb, anda berjaya mendapatkan 5 orang pelanggan, maka ToneExcel akan membayar komisyen fast track ini pada hujung bulan terus kedalam akaun bank anda sebanyak RM100. Setiap transaction akan ditolak RM3 oleh bank, maka anda akan lihat dalam bank akaun anda sebanyak RM97.

Komisyen Topup. Komisyen kedua apabila mereka topup. Setiap kali mereka topup anda akan mendapat komisyen sebanyak 6%. Malah anda juga akan mendapat komisyen diatas pelanggan-pelanggan mereka sebanyak 3% dan 11%. Komisyen ini akan dimasukkan terus kedalam bank akaun anda setiap 21hb. Anda boleh menjadikan ia sebagai satu perniagaan sampingan, untuk tambah2 duit gaji anda yang sedia ada.



Untuk lebih faham mengenai marketing plannya, anda boleh lihat video ini terlebih dahulu:


Untuk memahami cara pembayaran komisyen, anda boleh lihat klik link di bawah ini untuk melihat video:



https://www.youtube.com/watch?v=w9SFid3alDk


2. Bonus Tahunan.

Setiap bulan, jika anda meneruskan penajaan, anda akan diberikan bonus tahunan yang dikira setiap bulan, tetapi akan dibayar pada bulan January tahun hadapannya.

Sekiranya pada bulan tersebut anda menaja seramai:
1 orang, anda akan mendapat bonus tahunan sebanyak 5% daripada Komisyen Topup anda pada bulan tersebut.
orang, anda akan mendapat bonus tahunan sebanyak 10% daripada Komisyen Topup anda pada bulan tersebut.orang, anda akan mendapat bonus tahunan sebanyak 15% daripada Komisyen Topup anda pada bulan tersebut.10 orang, anda akan mendapat bonus tahunan sebanyak 20% daripada Komisyen Topup anda pada bulan tersebut.

Ini adalah contoh bonus tahunan salah seorang ahli ToneExcel kita untuk tahun 2015 yang diterima pada bulan 13hb January 2016 yang lalu.


3. Ganjaran lawatan keagamaan.



Sekiranya komisyen topup anda sudah mencecah RM1,500 sebulan, anda akan diberikan pakej keagamaan, seperti untuk agen Muslim, anda akan diberi pakej umrah bernilai RM5,000. Begitu juga kepada penganut agama2 lain, akan diberikan pakej untuk melawat tempat2 suci keagamaan masing2.

4. Ganjaran pakej melancong.




Sekirannya anda menunjukkan peningkatan didalam bisnes ini, anda akan diberikan pakej melancong setiap tahun. Tahun 2016, perancangannya adalah melancong ke Ho Chin Min dan Istanbul, Turki. Pakej yang diberikan adalah tiket penerbangan pergi balik adalah percuma, hotel tempat penginapan sepanjang cuti adalah percuma, duit poket lebih RM800-RM2,000 akan diberikan percuma.

Pada tahun 2015 sahaja, lawatan melancong ke Bejing dan Bandung telah disertai oleh 600 ahli ToneExcel.


5. Masted Card


Ahli yang toneexcel akan dibekalkan dengan Debit Card ToneGroup MasterCard, dimana minima 20% daripada komisyen anda akan dimasukkan terus kedalam debit card tersebut. Anda boleh berbelanja, keluarkan duit di ATM Machine hanya menggunakan kad tersebut.

Kepada ahli2 yang tidak mempunyai bank akaun, mereka juga boleh memasukkan keseluruhan komisyen samada komisyen topup atau komisyen fast track terus kedalam kad mereka.



Kesimpulannya terdapat beberapa kelebihan menjalankan bisnes sampingan ini:a. Ia tidak mengganggu kerja anda yang sedia ada.

b. Anda tidak perlu jual topup kerana mereka boleh topup dimana sahaja kedai2 yang jual topup.

c. Modal untuk memulakan bisnes ini amat kecil berbanding bisnes2 yang lain.

d. Anda boleh mendapatkan pelanggan dengan mudah, kerana pelanggan pertama anda adalah ahli keluarga sendiri, mereka adalah pengguna handphone, selama ini mereka topup orang lain yang untung, tetapi dengan simkad toneexcel ini, bila mereka topup, anda yang akan dapat duit.

e. Jual sekali, untung berkali-kali, sebab biasanya orang pakai handphone pada jangka masa yang lama, maka selama itulah mereka topup.

f. Komisyen yang anda perolehi setiap bulan nanti, ianya boleh diwarisi. Apa2 berlaku kepada anda, komisyen bulanan yang anda terima itu boleh dipindah milik kepada waris kita pula.


Persoalan yang perlu anda fikirkan:

1. Mengapa perlu membazirkan duit sedangkan rate ToneExcel antara yang termurah? Dah banyak sangat ke duit simpinan kita?

2. Berapa lama nak biarkan ahli keluarga topup atau bayar bill, kompany yang untung semuanya, kenapa kita tak mahu, bila ahli keluarga topup, kita yang dapat duit?
3. Dah berapa lama kita pakai handphone, dah berapa puluh ribu kita habis duit bagi dekat telco kita, apa yang kita dapat?

4. Kenapa kita tak mahu buat bisnes sampingan yang semudah ini, modal pun tak besar, mana ada bisnes yang boleh buat dengan modal bawah RM100? Nak buka kedai jual burger tepi jalan pun modal dua tiga ribu untuk memulakannya.

5. Berapa banyak lagi hutang yang kita ada? Bila kita dapat selesaikan sepenuhnya hutang kita? Kenapa tak mahu buat bisnes sampingan yang boleh bantu kita selesaikan hutang2 yang ada? Kalau dengan gaji sekarang, bila kita dapat hidup bebas hutang?

6. Kalau komisyen topup kita contohnya dah cecah lima sepuluh ribu sebulan, sekurang2nya kita tahu, kalau kita meninggal hari ini, komisyen kita akan diwariskan pada suami atau isteri, sekurang2nya anak bini kita tidak merempat dikemudian hari. Jadi tanyalah diri sendiri,
berapakah duit simpanan yang kita ada? Kalau apa2 berlaku, kita tiada lagi, apa yang kita tinggalkan untuk mereka? Kalau duit simpanan kita banyak, berapa hari, berapa bulan, berapa tahun ia akan habis? 


BAB 4:Jom Sertai Tone Excel Autodownline!

Jangan risau! Kami di Tone Excel Autodownline akan menyelesaikan masalah ANDA!SISTEM AUTODOWNLINE yang kami sediakan akan membantu ANDA menaja pengguna baru Tone Excel tanpa anda perlu berjumpa dengan mereka. Kelebihan sistem ini ialah :-
  1. Mengautomasikan proses pencarian prospek pelanggan...
  2. Melakukan follow up demi follow up terhadap prospek...
  3. Menukar status prospek menjadi pelanggan anda...
  4. Menyediakan pelbagai jenis bahan promosi untuk kegunaan anda...
...dan banyak lagi!
Segera daftar akaun PERCUMA anda pada hari ini juga untuk menerima manfaat SISTEM AUTODOWNLINE yang kami sediakan khusus buat anda... Sila isikan maklumat anda pada borang pendaftaran yang disediakan...

klik Daftar Tone Excel Percuma untuk daftar: